+38 (097) 676-42-47

Копчення різної продукції може стати прибутковим підприємством, якщо отримати всі дозволи для інстанцій, що перевіряють, знайти відповідне приміщення і придбати техніку: коптильна камера, різне обладнання та допоміжні інструменти для копчення різними способами.

Як знайти приміщення для виготовлення копченостей?

коптильна камера

Простір для реалізації подібних делікатесів має відповідати сучасним вимогам до такої специфічної діяльності. Серед таких запитів слід зазначити такі:

  1. Габарити кімнати щонайменше 10 м2.
  2. Відстань від житлових районів чи інших підприємств щонайменше 300 метрів і більше.
  3. Цех для приготування копченої продукції має бути поділений на секції.
  4. Дотримання всіх санітарних та протипожежних норм.

Остання вимога передбачає наявність різних інженерних комунікацій: монтаж нової та якісної проводки, встановлення вентиляційної системи та освітлення, опалення та водопровід. Запуск виробництва в експлуатацію виконується після консультації із співробітниками пожежної інспекції та інших інстанцій.

Рекомендується одразу провести перевірку на відповідність усім актуальним нормам, щоб не закривати цех на кілька тижнів через кілька недоглядів.

Поділ приміщення для копчення повинен включати зону обвалки сировини (м'ясо або риба), цех для процесу копчення, санвузли, склад та зону вбиральні. Склад слід відвести для розміщення холодильників.

Комплектація

Після підготовки приміщення необхідно наповнити всі його сектори. Для цього важливо розробити бізнес-план, вибрати технологію копчення (або кілька), оскільки від цього залежатиме подальше оснащення приміщення. Важливо визначити передбачуваний обсяг продукції, що реалізується. Все це допоможе прийняти правильне рішення щодо вибору обладнання та меблів.

Серед ключової техніки для створення копчених делікатесів варто відзначити кілька:

  • холодильники;
  • коптильна камера (одна або кілька);
  • промислові ваги;
  • шафи, столи та ін.;
  • візки;
  • дошки та робочі стільниці;
  • ванни технологічного зразка;
  • система сигналізації.

Які копченості буде вигідніше реалізовувати?

Базою копченої продукції мають виступати риба та м'ясо. Це може бути курка, свинина чи яловичина. Якщо про рибу, то ходовим товаром вважається лосось, скумбрія, салака, мойва. Цей список індивідуальний - його рекомендується поповнювати на свій смак. Споживачі часто вибирають копчені реберця або сало.

Щоб копченості завжди були якісними та смачними, важливо обрати надійних постачальників. Це може бути фермер чи рибгосп, але головне наявність офіційної реєстрації. Подібні сертифікати завжди потрібні в майбутньому для відвідувань контролюючих органів.

Дотримання цих правил та грамотний підхід до організації справи — це запорука прибуткового бізнесу у сфері реалізації копчених делікатесів.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City