+38 (097) 676-42-47

Ресторани, великі супермаркети, магазини та інші підприємства часто поповнюють свій асортимент запашними копченими делікатесами. Для виробництва такої продукції у великих обсягах необхідні спеціальні промислові коптильні камери, які можна замовити в українського виробника Магістраль Плюс — до вибору доступні будь-які моделі та додаткове обладнання для копчення. Так ви отримаєте надійного помічника для приготування якісних та смачних страв.

Критерії вибору коптильної камери

промислові коптильні камери

Такі специфічні пристрої виготовляються у двох варіаціях: промислові та побутові агрегати. У ці категорії входять конфігурації з різними характеристиками та властивостями. Вони відрізняються габаритами, рівнем потужності, обсягами завантаження, наявністю численних функцій та ін. Коптильню для побутового використання можна зібрати самотужки, але професійні промислові прилади необхідно замовляти у компетентній компанії.

Сучасні промислові коптильні камери мають цілу низку характеристик:

Конструктивні особливості. Устаткування може доповнюватись різними допоміжними системами. Наприклад, димогенератор (вбудований тип або зовнішній, який потрібно купувати окремо).
Методи приготування. Пристрій може бути вузькоспеціалізованим та працювати тільки в режимі гарячого копчення або холодного. Є моделі, які можна налаштувати на будь-який з цих режимів, також включити напівгарячий спосіб обробки продукту.
Місткість камери. Це може бути компактна модифікація або великий агрегат із численними решітками.
Варіант установки – стаціонарна камера або пересувна.
Продуктивність. Йдеться про граничний обсяг завантаження пристрою. Промислові моделі здатні обробляти великі обсяги продукції для постійного потоку делікатесів, призначених ресторанам та іншим замовникам. Побутові камери найкраще підходять для маленьких супермаркетів, де копченості – це не основний продукт на продаж.

Принцип роботи промислової коптильної камери

Обладнання для виробництва копчених продуктів включає димову обробку заготовок. Крім копчення такий прилад розрахований на інші процеси приготування: від смаження до гасіння. Камеру пристрою можна переобладнати на класичну духовку або техніку для смаження.

Камера складається із шафи з граничним рівнем герметичності. Шафа зібрана зі сталевих листів і оснащена дверцятами. Усередині виробу встановлюються решітки або гачки для розміщення заготовок. У процесі обробки продуктів виділяється жир, для стікання якого внизу камери передбачений лоток.

Димогенератор відповідає за обробку продукції димом. Для заправки використовують вологі деревні тріски. Камера нагрівається за допомогою ТЕНу, що сприяє утворенню диму, що рухається трубою і потрапляє всередину камери.

Устаткування для копчення найвищої якості рекомендується придбати у Магістраль Плюс.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City