+38 (097) 676-42-47

У сфері харчової промисловості особливу нішу займає виготовлення різноманітних копченостей. Для їх створення потрібне спеціалізоване обладнання для копчення. Подібна техніка має всі характеристики, необхідні для отримання ароматних та смачних продуктів високої якості (м'ясні снеки, птиця, ковбаси, риба та ін.). Промислові коптильні не тільки практичні, а й здатні обробляти великі партії сировини.

Коптильна техніка: що входить

обладнання для копчення

Коптильні установки мають різні характеристики, але всі їх різновиди поєднує список подібних опцій. Обладнання для копчення представлене різноманітними системами. Серед них можна відзначити такі:

  • сушки та камери для термічної обробки холодним або гарячим способом;
  • димогенератори;
  • сушильні та коптильні камери, призначені для обробки в режимі низьких температур;
  • варильні та коптильні системи;
  • спеціальні генератори, що утворюють рідкий дим.

Комплектація подібними системами залежить від запитів певної компанії та спектру завдань, які необхідно вирішувати. Можна вибрати агрегати, призначені для конкретних функцій або універсальні установки, які можуть працювати у різних режимах (гаряче, холодне, напівгаряче копчення тощо).

Яка техніка потрібна для гарячого копчення?

Дана технологія - це популярний спосіб копчення, актуальний для ресторанів та інших закладів, де делікатес практично відразу використовується і не розрахований на довге зберігання. Для цього процесу потрібна коптильна, що функціонує в діапазоні температур від 800 до 1300. Час приготування не перевищує двох годин.

Додаткове обладнання полегшує весь робочий процес і включає системи для нарізки, пакувальні засоби (вакуум) і т.д.

Сучасні коптильні камери працюють в автоматичному режимі, оскільки оснащені зручним керуванням та налаштуваннями параметрів приготування. Це дарує безліч переваг:

  • відсутність надзвичайних ситуацій на виробництві та травм персоналу;
  • забезпечення максимально гігієнічного процесу приготування;
  • стабільно високу якість продукції;
  • ідентичність усіх партій;
  • управління можна легко та швидко освоїти без спеціальної підготовки.

Головне в такій роботі – чуття та знання всіх тонкощів процесу. Решту можна довірити системі, яка оснащена модулем пам'яті, здатним зберігати безліч рецептів.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City