+38 (097) 676-42-47

Ароматні та смачні копченості - це затребувані делікатеси, які активно розкуповуються до святкового столу або в якості закуски. Тому власники харчового виробництва або нові підприємці можуть розглядати коптильний цех як вигідне та перспективне вкладення. Для організації виробництва такої копченої продукції необхідно різне обладнання: коптильна промислова, обробні столи, решето для сушіння дрібної риби, мийні системи та багато іншого.

Особливості планування коптильного виробництва

коптильна промислова

Приміщення для цеху має складатися із чотирьох ізольованих функціональних зон. Коптильна камера розташовуватиметься лише в одній із них. В одній локації встановлюється холодильна камера для заготовок, а в інший зберігається готова продукція. Окрема зона призначається для таких процесів, як посол та розморожування.

Якщо ви плануєте створити великий коптильний цех для обробки великих обсягів сировини, краще виділити повноцінне приміщення для холодильної камери. Температура в цій зоні не повинна перевищувати 00 С. Оптимальний температурний режим -7 градусів за Цельсієм. Рекомендується розділяти локації для зберігання рибної та м'ясної продукції. Камери повинні включати стільки стелажів, скільки достатньо для зберігання двотижневого запасу заготовок для роботи.

У локаціях, відведених для зберігання готових делікатесів, слід встановлювати потрібну температуру. Наприклад, продукти, приготовані гарячим способом копчення, добре зберігаються при температурі +20 С, а холодним - 00 С.

Загальна площа коптильного цеху залежить від передбачуваних обсягів виробництва копченостей та починається від 20 м2. Цей простір потрібний для розміщення:

  • обробних столів;
  • ємностей та стелажів для розморожування сировини;
  • ванни для посолу;
  • спеціальних відсіків та тари для зберігання витратних матеріалів (приправи, маринад, розчини);
  • та ін.

При комплектації та облаштуванні цеху важливо подбати про дотримання санітарно-гігієнічних норм.

Підбір техніки для цеху

Якщо у планах відкриття маленького цеху з міні-коптильнею для малих виробничих обсягів, то знадобляться:

  • моєчні системи;
  • холодильники для сировини;
  • столи, де зберігатимуться напівфабрикати;
  • коптильна техніка;
  • обладнання для пакування готової продукції;
  • ємність для зберігання тріски;
  • столи, призначені для процесів вимочування та посолу заготовок.

Якщо цех буде великим, то підбирається відповідна комплектація та спеціальна промислова коптильна камера. Компанія Магістраль Плюс допоможе грамотно укомплектувати великий коптильний цех якісною технікою.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City