+38 (097) 676-42-47

Заклади громадського харчування, включаючи елітні ресторани із професійними кухарями, обов'язково додають у меню копчені делікатеси. Для створення подібних страв використовується спеціальне обладнання для копчення, яке ефективно обробляє м'ясо, рибну продукцію, сири, шинку, напівфабрикати, птицю та ін.

Для надання продуктам належного аромату та смаку необхідна відповідна коптильна камера. Копчення не тільки робить продукти дуже смачними, а й продовжує їх термін служби, що відкриває можливості для формування запасів.

Принцип роботи обладнання для копчення

обладнання для копчення

Існує дві ключові технології створення копченостей:

  1. Гаряча обробка. У цьому режимі делікатес проходить процес копчення в умовах високої температури в діапазоні від 45 до 120 градусів.
  2. Холодна обробка. Продукція зневоднюється, для чого використовується димова обробка та температурний діапазон 20 – 45 градусів.

При гарячому копченні процес займає від 2 до 4 годин, а за холодного — не більше двох днів.

Коптильні камери можуть відрізнятися залежно від того, яка технологія передбачена у конструкції. Хоча бувають комбіновані моделі, де можна вибирати будь-який режим копчення. У коптильнях продукція проходить як термальну обробку, так й вплив димом, у вигляді спеціального димогенератора. Крім цього, має місце застосування особливого палива, яке розігрівається та тліє.

Коптильні відрізняються міцною конструкцією, при закритті якої створюється герметичний простір. Виріб містить усередині піддони та стелажі для гастрономічних товарів та збору жиру.

Обладнання для копчення спрощує процес готування, фактично доводячи його до автоматизму: головне завантажити продукцію, встановити паливо та налаштувати необхідний режим температури та тривалість процесу. З рештою техніка справляється самостійно.

Критерії вибору техніки для копчення

При покупці слід враховувати певні характеристики обладнання:

  1. Рівень продуктивності. Це ключовий параметр, який залежить від розміру коптильної камери.
  2. Кількість рівнів усередині конструкції.
  3. Розміри коптильної камери. Сучасні виробники розробляють значний модельний ряд з різними характеристиками та габаритами: від компактних міні-коптилен до об'ємних та великих приладів.
  4. Показники потужності. Дане обладнання дає сильне і стабільне навантаження на мережу, тому важливо правильно розрахувати допустиму потужність для свого закладу.
  5. Рівень робочої напруги.
  6. Вага. Це істотний момент при транспортуванні та доставці обладнання.

Щоб правильно підібрати модель техніки для копчення, слід керуватись призначенням обладнання. Наприклад, якщо коптильна необхідна для обслуговування великої клієнтури великого ресторану чи магазину з великим потоком продажів таких делікатесів, необхідно придбати промислову коптильну камеру. Такий агрегат впорається з великим робочим навантаженням.

Для сезонних замовлень та кейтерингу краще обійтися більш простими моделями з меншими розмірами. Правильно оцінивши необхідну продуктивність, можна зробити правильний вибір устаткування. При стабільному попиті на копченості знадобиться велике обладнання, здатне виробляти серйозні обсяги продукції.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City