+38 (097) 676-42-47

Продукти, що пройшли процес копчення, - це безумовно смачні та ароматні товари, які викликають асоціації з відпочинком на природі та посиденьками на дачній веранді з друзями. Такі образи обов'язково виникають через чудовий аромат копченостей, що переводить подібні страви в розряд кулінарних делікатесів, які до вподоби більшості гурманів. Щоб готувати копчені продукти вдома, можна придбати компактний малогабаритний прилад. Але для обслуговування фермерського підприємства чи продажу численним торговим компаніям або ресторанам необхідна відповідна потужність устаткування. Для цього потрібна коптильня промислова, призначена для копчення різноманітних продуктів холодним або гарячим способом.

Особливості промислових коптилен

коптильня промислова

Коптильня промислового типу дозволяє організовувати виготовлення та організацію продажів у серйозних обсягах. Моделі цього призначення мають серйозне оснащення: від систем регулювання до інтегрованих таймерів. Це досить складний агрегат, для роботи з яким потрібне вміння та знання.

Процес готування виконується за допомогою диму, для джерела формування якого використовується димогенератор (іноді рідкий дим). Щоб налагодити великі виробничі процеси та поставити роботу на потік, застосовуються повноцінні та габаритні комплексні системи, що функціонують в автоматичному режимі. Таке обладнання - це ефективний інструмент для виробництва до двадцяти тонн продукції на добу. Є й скромніші прилади, що постачають близько 300 кг копченостей на день.

Ціна готового продукту залежить від температурних показників та тривалості копчення.

Влаштування промислової коптильні

Ключова характеристика такого обладнання для копчення – високі показники продуктивності. Крім того, даний агрегат може обробляти продукцію за різними технологіями:

копчення гарячим чи холодним способом;

  • якісне сушіння;
  • запікання в диму;
  • варочні процеси на пару;
  • смаження.

Серце всієї конструкції складає камера для копчення, яка виконується у двох конфігураціях:

Тунель. Даний варіант продуктивний та багатофункціональний. Процес може поділятися на кілька різних операцій. Але немає можливості контролювати приготування окремих продуктових партій, що формує нерівномірну обробку.

Башта. Форма передбачає вертикальне розміщення агрегату та характеризується меншою продуктивністю. Проте може обробляти кожну партію окремо, що робить копчені продукти максимально якісними.

Крім іншого, коптильня промислова має безліч різних налаштувань: від датчиків вологості і температури до вентиляторів і витяжних систем.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City