+38 (097) 676-42-47

Вже довгий час коптильні на ринку виробництва стали символом делікатесів, оскільки головним їх призначенням є копчення м'яса та різної подібної сировини, неважливий тип копчення: холодне чи гаряче копчення. Якісна коптильна камера дозволяє виробляти копченості на замовлення, на продаж, для особистих запасів або для закладів громадського харчування, оскільки основна їхня перевага – досить великий термін зберігання. Коптильні, крім прямого їх призначення, можна використовувати як камеру для смаження.

коптильна камера

Структура коптилен або як вони працюють

Перш ніж розбиратися у принципі роботи камер для копчення, необхідно зрозуміти, чим різняться види копчення. Усього існує два типи копчення сировини:

  1. Холодне копчення. Обробка холодного типу так названа, тому що виробляється продукт при температурі 20-45°C. Сировина попередньо позбавляється всієї вологи за допомогою довгої обробки димом.
  2. Гаряче копчення. Сировина обробляється, супроводжуючись температурою, що дорівнює 45-120°C. Жодних додаткових процесів, крім основних, не відбувається.

За часом обидва типи копчення також різняться. Гаряче копчення, порівняно з холодним, протікає у кілька разів швидше, займаючи всього від 2 до 4 годин, тоді як холодне копчення проводиться протягом 2 діб.

Обробка температурою не єдина у виробництві копченостей, тому що паралельно їй ведеться обробка димом. Для цього у коптильних камерах спеціально було спроектовано димогенератор. Паливо міститься в ємність і, розігріваючись за допомогою ТЕНу, а також тліючи у процесі, виробляє дим.

Пристрій коптильні не дуже складний, адже складається з камери з ємностями для сировини, а також лотка на дні для збору жирових виділень.

Суть роботи пристрою полягає у завантаженні необхідної кількості сирого продукту, завантаженні палива та установці параметрів обробки (температура, час), після чого залишається натиснути лише кнопку запуску.

Загалом у стандартній коптильній камері присутні 7 компонентів:

  • ТЕНи;
  • Генератор диму;
  • Термостат;
  • Ємність для палива;
  • Тумблер для встановлення часу;
  • Лоток для жирових виділень;
  • Сама камера копчення складається повністю з нержавіючої сталі.

Для більш зручного використання краще використовувати спеціальні щипці для м'ясного продукту.

Критерії для вибору відповідної коптильні

Вибираючи камеру копчення краще дивитися на ці критерії:

  1. Потрібна виробнича потужність. У малий заклад громадського харчування не варто закуповувати професійне обладнання, розраховане на велику кількість клієнтів, але економити також не потрібно, оскільки коптильня буде більш схильна до частих виходів з ладу і згодом просто перестане справлятися з кількістю клієнтів.
  2. Призначення. Розміри коптильні залежать від виробничої потужності, але не слід забувати, що мобільні виробництва не зможуть працювати зі стаціонарною моделлю коптильні. Якщо вашим підприємством є ресторан або кафе, краще купувати важку техніку, і, на противагу цьому, якщо ви утримуєте сезонний заклад, варто придивитися саме до мобільних моделей коптилен.

Все ще сумніваєтеся у виборі коптильні для вашого закладу? Вам допоможуть експерти у компанії «Магістраль». Задавши кілька питань, вам запропонують безкоштовну консультацію щодо вибору відповідної саме для вас коптильної установки. Ми виробляємо якісне та доступне коптильне обладнання, тому завжди готові підказати чи допомогти.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City