+38 (097) 676-42-47

Копчення є однією з найдавніших сфер обробки продуктів, тому прогресія була неминуча. Таким чином люди змогли без проблем створити два провідних методи копчення - гаряче і холодне. Гаряче копчення готує продукт за допомогою термообробки, а смак, колір і аромат з'являється в результаті обробки димом.

На сьогодні виробники пропонують своїм клієнтам особисті методи копчення, що створюють унікальний смак, колір і аромат готового продукту. Якість риби залежить від використовуваного обладнання - коптильна камера і інші пристрої.

Обладнання для копчення безпосередньо риби

Класичні методи копчення, які закріпилися, надають можливість використовуваті бук, вільху або яблуню. Промислове виробництво же пропонує використання спеціальних професійних парових камер, в яких риба зможе коптитися як за допомогою холодного, так і за допомогою гарячого копчення, тобто такі камери є універсальним устаткуванням. На противагу таким камерам йдуть більш самостійні спеціальні камери для гарячого копчення і холодного копчення окремо.

коптильна камера

У нашій країні популярність знайшов спосіб бездимного копчення риби. Таке копчення передбачає використання спеціальних коптильних рідин, створених на основі екстрактів деревних порід. Універсальні коптильні камери мають спеціалізовані димогенератори, щоб забезпечити гаряче і холодне копчення.

Способи копчення риби

Копченостями називаються солоні продукти, що пройшли обробку димом, отриманим з неповного згоряння деревних елементів. В основні види копчення входять: холодне копчення, гаряче копчення, напівгарячої копчення.

  • Гаряче копчення. Термообробка 80-180 градусів.
  • Напівгарячої копчення. 50-80 градусів.
  • Холодне копчення. 20-40 градусів.

Для копчення будь-якого типу відмінного підходять тільки тирса і дрова для копчення, отримані з листяних порід дерев. Для гарячого копчення розморожувати заморожену рибу не буде потрібно. При інших методах ж необхідно буде перш розморозити рибу. Після розморожування її потрібно ретельно посолити, а потім відправити в коптильную камеру.

Димове копчення є визнаним класичним способом обробки риби. Але в наші дні все вище забирається бездимний вид копчення продуктів. Такий спосіб копчення ґрунтується на використанні екстрактів продуктів термічної обробки дерева.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City