Коптильна камера призначена для холодного і гарячого копчення, запікання і приготування на грилі м'яса, риби, птиці, морепродуктів, сирів і овочів.
Виготовлені коптильні з високоякісної нержавіючої сталі. Конструкція печі дозволяє готувати рибу або м'ясо у власному соку (без додавання жиру).
У коптильнях продукти готуються під тиском у внутрішньому просторі камери за допомогою непрямого впливу нагрітого повітря.
В силу своєї компактності коптильня може використовуватися в невеликих м'ясопереробних цехах, ресторанах, барах, підприємствах харчування.
Коптильня - придбання вигідне, враховуючи той факт, що вартість копчених виробів перевищує ціну готових напівфабрикатів майже в два рази. Ось так рибка звичайнісінька перетворюється в «золоту». Це також стосується м'яса, овочів, сиру і деяких інших продуктів.
Для копчення застосовують в основному тирсу вільхи та фруктових дерев.
Постійна температура в камері забезпечує оптимальне розсіювання диму, в результаті чого продукт набуває не тільки приємний смак, але і колір.