+38 (097) 676-42-47

Власне виробництво копчених продуктів – це доцільне та перспективне рішення. Такі делікатеси завжди мають високий попит, тому створення стабільного потоку сировини і каналу збуту для компанії обов'язково принесе стабільний прибуток. Готову продукцію можна продавати безпосередньо споживачам або через постачальників, звернувшись до ресторанів, пивних чи продуктових магазинів. Для забезпечення великих обсягів копченостей необхідна коптильна камера промислового типу, яка впорається з обробкою великої кількості сировини.

Призначення та особливості використання коптильних камер

коптильна камера

Коптильна камера відноситься до спеціалізованої техніки, яка займається тепловою обробкою харчової сировини різного типу: від м'яса та птиці до сирів та ковбас. Смачні та ароматні делікатеси виходять за рахунок вироблення диму у процесі впливу високою температурою на продукт. Причому продукт частково втрачає вологу і набуває характерного запаху і чудового смаку. Такі продукти можуть мати різний термін придатності, що залежить від типу обробки.

Професійні установки надають можливість використовувати кілька методів приготування:

  1. Техніка зі збільшеним часом на сушіння продукції (за ГОСТ).
  2. Спосіб із зменшеним часом на сушіння (за ТУ). Продукт втрачає менше жиру.

Об'ємні коптильні камери промислового типу не потребують миття із застосуванням особливих засобів. Стінки камери очищаються в автоматичному режимі, коли виконується варіння з впливом пари. Достатньо раз на пару місяців вимивати короб, у якому подається дим.

Типи коптильних установок

Процес копчення умовно класифікується на два ключові варіанти: холодний спосіб і гаряча методика обробки. Цей поділ підходить і для агрегатів, які можуть бути холодного або гарячого копчення. Ще один різновид — комбіновані коптильні, в яких доступні обидва режими приготування.

Гарячий спосіб передбачає процес копчення протягом кількох годин. Готовий делікатес можна пробувати, не чекаючи повного остигання. Це основна причина, через яку багато барів або закладів громадського харчування роблять вибір на користь самостійного копчення інгредієнтів, відмовившись від посередників. Обробка високими температурними режимами забезпечує незначний термін придатності.

Холодна технологія передбачає приготування в умовах низьких температур. Такий режим можливий завдяки окремому розміщенню коптильної камери з інгредієнтами та димогенератора – між ними є деяка відстань. Проходячи цю дистанцію, дим охолоджується. Тому продукти обробляються холодним димом. Обробка виходить тривалішою, а й термін придатності готової продукції значно збільшується, оскільки волога випаровується в повільному темпі.

Коптильна камера промислового типу робить приготування делікатесів швидким та якісним. Сучасні конфігурації оснащені простим керуванням і не потребують складного догляду. Подібна техніка швидко окупається та сприяє прибутку.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City