+38 (097) 676-42-47

Багато підприємств, які спеціалізуються на приготуванні та продажу продуктів, використовують спеціалізовані установки для копчення. М'ясо, риба та інші копченості мають великий попит. Але для серйозних обсягів готування необхідна коптильня промислова, яка має високий показник функціональності. За допомогою такого агрегату можна зробити смачні делікатеси з різноманітними смаковими особливостями.

Типи коптильних камер промислової модифікації

коптильня промислова

Виробники випускають установки трьох різновидів:

  • коптильні гарячого копчення;
  • прилади, що працюють у режимі холодного копчення;
  • комбінований тип (напівгаряче копчення).

Численні режими та настройки, які можна встановлювати на подібних приладах, залежать від типу продукту та бажаного результату.

Промислова коптильня гарячого копчення працює у високому температурному діапазоні від 100 до 130 градусів. При цьому на першому етапі продукт може проходити процес варіння, а потім коптитися. Копчений товар, створений у такому режимі, може зберігатися трохи більше п'яти днів.

Пристрої для холодного режиму копчення - це найпопулярніший вибір, оскільки продукти можуть зберігати свої смакові властивості та термін придатності протягом цілого року, що є особливо зручним для різних торгових підприємств та ресторанів. Продукти обробляються димом із температурою не вище 35 градусів. Продукти проходять тривалий процес обробки, але термін зберігання досить високий. В результаті виходять копченості, смак яких характеризується особливою яскравістю, а аромат відрізняється насиченістю. Окремо варто відзначити соковитість та м'якість.

Професійна промислова коптильна: Особливості

Компактні коптильні домашнього користування відрізняються від промислових конфігурацій не тільки продуктивністю та обсягом оброблюваної продукції, але й відсутністю можливості точного налаштування агрегату.

Відзначимо ключові відмінності промислових моделей:

  1. Ручне налаштування всіх опцій. Оператор може встановити необхідну температуру у камері та температурний режим при нагріванні продуктів. Чим вище температура, тим швидше приготується копченість. Проте низька температура обробки сприяє збереженню соковитості.
  2. Можливість встановлення автоматичного таймера. Камера вимкнеться через певний час.
  3. Функція регулювання показників вологості всередині камери коптильної установки. Підвищена вологість сприяє більш тривалому процесу приготування із збереженням насиченого смаку та аромату.
  4. Можливість налаштування рівня інтенсивності та щільності диму. Більш щільний дим забезпечує прискорення процесу копчення.

Промислові коптильні – це незамінний та ефективний помічник для успішної діяльності різних харчових підприємств.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City