+38 (097) 676-42-47

Незважаючи на багату історію коптильного справи, сказати точно, хто саме придумав коптильне ремесло неможливо. Ясно одне - копчення значно покращує багато параметрів продукту. Наприклад, копчення значно збільшує термін зберігання і смак. Копчена риба, будучи унікальним продуктом, має як значну шкоду, так і користь для організму. Для створення такої продукції використовують спеціальне обладнання копчення в якому перетворюються продукти харчування.

обладнання копчення

Наскільки велика шкода копченої риби

Багато хто вважає, що копчені продукти приносять тільки шкоду. Насправді це часткова правда. Все залежить від міри і регулярності вживання копченостей. Копчена риба є делікатесом не тільки через вартість, але і через шкоду, що наноситься організму. Справа в тому, що будь-який копчений продукт завдає шкоди організму, малий або великий, в залежності від типу продукту. Всьому виною присутні у величезній кількості канцерогени, які згодом стають причиною онкологічних захворювань.

Висока кількість канцерогенів, шкідливих для організму, присутна в продукції гарячого копчення, так як висока температура, є фактором, що дозволяє їм потрапляти в тканини з високою швидкістю.

Наскільки шкідлива копчена риба. Біологічна цінність і поживність продукту знаходиться на досить високому рівні. Але це не заважає копченій рибі, мати ряд наступних переваг: білок, який легко засвоюється, повний набір необхідних вітамінів, вміст кальцію і фосфору в достатніх кількостях, жирні кислоти, що не завдають істотної шкоди організму, бути також і досить шкідливою організму. Звичайно, рибу просто необхідно включати в щоденний раціон або, в крайньому випадку, включати її в щотижневий раціон, але головне, щоб ви не вживали копчені продукти щодня, особливо копчену рибу.

На що здатний дим в обробці

Безумовно, сумнівів в знищенні бактерій і мікроорганізмів в процесі копчення немає. Якщо ж погано посолити копчену рибу, то вона звичайно буде шкідлива для людського організму. Умови засолу безпосередньо впливають на умови для життя і подальшу загибель паразитів. Це означає, що риба, яка погано посолена є найкращим місцем для проживання бактерій і паразитів різних видів.

Найбільш корисна риба, яка стала результатом холодного копчення, обов'язково добре просолена. При холодному копченні нагріву риби не відбувається, а значить, що і паразити потрапити туди не зможуть, жири не розплавляться, а білки не згорнуться. Вітаміни та інші корисні речовини залишаться в первісному вигляді, що суттєво підвищити корисність продукту.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City