+38 (097) 676-42-47

Продукти копчення мають багато особливостей, що прославляє їх перед більшістю продуктів, що дозволяє їм користуватися величезним попитом у споживачів. Незважаючи на те, що коптильна справа підвладна людині вже кілька тисячоліть, вплив копченостей на організм так і не уточнюється, вірніше думки в побуті розходяться. В результаті люди розділилися на дві сторони: хтось вважає, що копченості безумовно приносять шкоду організму, а хтось вважає, що вони не тільки не шкодять, а й по-своєму приносять користь. Перш ніж обговорювати тему шкоди копчення, варто уточнити, що існує кілька видів копчення, і у кожного виду безумовно свій вплив на організм. Для копчення потрібна коптильна камера, яка представлена ​​на сучасному ринку в різних конфігураціях.

коптильна камера

Холодне копчення відбувається протягом 5 діб при температурі диму, що не досягає 40 ° C, а гаряче копчення, відповідно, займає 5 годин при температурі диму від 90 до 100 ° C.

У наш час продукти такого копчення досить складно знайти, якщо можливо знайти зовсім. Справа в тому, що багато компаній використовують у виробництві бездимну технологію копчення, використовуючи у виробництві спеціальні рідини. У такому випадку від копчення залишається лише назва.

Риба гарячого копчення є одним з найнебезпечніших продуктів, так як швидкість потрапляння на поверхню продукту канцерогенів безпосередньо залежить від температури.

Користь

  1. Копчення продукту покращує не тільки смак і аромат, але і вплив на організм.
  2. Знищення мікробів і бактерій. Дим і його властивості перешкоджають гниттю продуктів, що дозволяє зробити копченості безпечними для вживання.
  3. Паразити не уживаються в копчених продуктах, так як там відсутнє сприятливе середовище для подібних організмів.
  4. Жир не є шкідливим. При споживанні копчених продуктів, ми поїдаємо тільки жир в первісному вигляді, що робить його нешкідливим.
  5. Вітаміни і амінокислоти здатні зберегтися, правда тільки при холодному копченні.

Кому не рекомендується вживати копчені продукти

Натуральна деревина при згорянні наповнює дим летючими канцерогенами, тому від вживання варто утриматися наступним людям:

  • Дітям - їхня травна система не настільки розвинена, щоб безболісно перетравити копченості.
  • Вагітним жінкам - вживання копчених продуктів може стати причиною появи набряків і отруєння.
  • Годуючим матерям - всі властивості копченостей передадуться дитині разом з молоком.
  • Людям у віці від 65 років - вживання копченостей може привести до загострення багатьох хронічних захворювань.
  • Людям з алергією, хворобами органів травлення та видільної системи і надмірною вагою.

Підводячи підсумок, можна зробити висновок, що копченості можуть бути як шкідливі, так і корисні для людини. Це залежить від безлічі параметрів, таких як індивідуальні особливості організму, або міри споживання продуктів. Таким чином, якщо вживати мала кількість копченостей, можна з легкістю уникнути шкоди.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City