+38 (097) 676-42-47

обладнання копченняСпосіб обробки продуктів харчування копчення відомий практично в усіх країнах світу. Постійно удосконалюється обладнання копчення на якому стає все більш досконалим і якісним. Піддаються копченню не тільки м'ясо, риба, ковбаси за традицією, але навіть чаї.

Китайці, любителі чаювання, готують так званий Дегтярний чай, чай Лапсанг Сушонг. Його сушать і прогрівають, використовуючи дим соснових дров з коренів китайської їлі. Чай набуває неповторний запах соснової смоли.

Для слов'янських народів такий вид приготування їжі, як копчення, звичайна справа відома дуже давно. У копченому вигляді залишки риби, м'яса зберігалися довгий час. Крім того, наші народи сушили, в'ялили продукти, роблячи заготовки і запаси, якими можна було харчуватися цілий рік. Корінні народи півночі, Сибіру з давніх часів в'ялили і коптили, заготовлюючи в їжу рибу, оленину.

Щоб продукти копчення мали приємний аромат, ретельно підбирається сорт деревини, за допомогою якого його можна отримати. Кожна країна, регіон використовують ті дерева, які ростуть саме там. У кожного народу своя традиція і свої можливості.

У Північній Америці, крім вільхи, дуба, клена, мескитового дерева, застосовують деревину фруктових дерев - сливи, яблуні, вишні і навіть, при копченні бекону, шинки, використовують дим палаючих кукурудзяних качанів.

В Європі при копченні, для надання продуктам особливого смаку, беруть деревину дуба, вільхи, бука.

Німеччина завжди славилася своїм баварським пивом. Відомо більше сорока сортів цього обожнюваного німцями і не тільки, напою. Дуже великою популярністю в Німеччині користується пиво раухбір, яке володіє димним присмаком копченого м'яса, завдяки підкопченим солодом. Ця особлива технологія виробництва солоду, за допомогою сушки для приготування пива, застосовувалася давно. Сушка сирого солоду для пива відбувається на відкритому вогні. Солод, що лежить на решітці, просочується димом і теплом. Це технологія дає можливість продовжити термін зберігання продукту. Адже не скрізь можна виробляти сушку на сонці.

У багатьох країнах світу проводять копчення солоду для особливих сортів віскі. В Японії в деяких регіонах існує традиція копчення японської редьки. А в Південній Америці популярні копчені гострі перці халапеньо.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City