+38 (097) 676-42-47

Закоптити велику партію товару за один раз можна тільки в промисловій установці, що має принципові відмінності від пристрою, що використовується в побуті. Основною перевагою такого обладнання є можливість випускати широкий асортимент продукції - від продуктів повсякденного вжитку до делікатесів до свята. Все це робить можливим коптильна камера промислового типу.

коптильна камера

Призначення і застосування коптильної камери

У промислових коптильних установках продукти готуються як за допомогою природного диму, так і за допомогою використання хімічних речовин.

Для виготовлення великої кількості копченостей використовуються цілком автоматизовані установки. Їх потужність дозволяє отримувати до 20 тонн готового продукту за зміну. Крім коптильної камери, до складу устаткування входить пакувальна лінія.

Для невеликих виробничих ділянок краще використовувати установки потужністю до 300 кг готового продукту за зміну. У цьому випадку її упаковка може проводитися і вручну.

Промислові коптильні установки можна легко перенастроювати, змінюючи характер технологічного процесу. Наприклад, задавати температуру диму, тривалість обробки.

Види коптильних установок

Коптильні установки розрізняються за способом завантаження вихідного продукту в камеру. Він може бути вертикальним або горизонтальним. У першому випадку коптильна камера робиться у вигляді вежі, у другому - у вигляді тунелю.

Тунельні камери можна розділяти на кілька виробничих ділянок, основним їх недоліком є ​​нерівномірність якості продукції на виході.

Баштові установки зазвичай мають механізми для завантаження і вивантаження. Це ускладнює їх пристрій і робить більш дорогими. Для їх обслуговування потрібен висококваліфікований робітник серед персоналу.

Все коптильні камери працюють зі шлейфом додаткового обладнання. До нього належать:

  • Різні види димогенераторів.
  • Системи для подачі свіжого і видалення відпрацьованого диму.
  • Нагрівачі різного типу.
  • Конвеєри.
  • Контрольно-вимірювальна апаратура.

Істотно відрізняються камери для холодного і гарячого копчення. Температура робочого процесу в перших не перевищує 400 С. А по-друге може досягати 1800 С.

У промислових коптильних установках контроль за основними параметрами технологічного процесу - температурою, вологістю та іншими, здійснюється автоматично. Сучасні установки в обов'язковому порядку оснащуються фільтрами, що запобігають забрудненню навколишнього середовища.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City