+38 (097) 676-42-47

Аромат димку пробуджує апетит у кого завгодно, тому коптильна камера швидко себе окупить. Справжні гурмани обожнюють домашню кухню і частенько балують себе копченої рибкою. Чи можна насолоджуватися копченостями в умовах міської квартири? Так, і зараз ви дізнаєтеся як.

коптильна камера

Корисні поради

Рибу можна коптити в духовці, але з секретами цієї процедури слід ознайомитися заздалегідь. Для ваших цілей цілком згодиться газова і навіть електрична духовка. А ще вам знадобляться рідкий дим або тріска. Для копчення використовується тріска, нарізана з фруктовою деревини - в ній найменше канцерогенів. Мінус в тому, що електродуховку потрібно розміщувати на балконі або встановлювати в квартирі потужну витяжку. Тому віддайте перевагу рідкому диму - з ним менше клопоту.

Рибу необхідно перед копченням замаринувати. Існують дві технології - сухий посол і солоний розчин. Для виготовлення розсолу вам знадобиться літр води і 150 грамів солі. Тушки потрібно випатрати і ретельно промити, після чого м'ясо занурють в розсіл і притискають гнітом. Замість цього можна натерти рибу сіллю, але тоді тушка укладається в контейнер. У будь-якому випадку майбутня копченость повинна пару днів провести в холодному приміщенні.

Приступаючи до самого копчення, повторно промийте рибу холодною водою. Далі потрібно просушити тушку і пару годин витратити на пересихання. Оптимальний варіант - підвішування на балконі або викладка на спеціальній решітці. Переконайтеся, що риба просихає не тільки зовні, але і всередині.

Коптимо скумбрію в рукаві

Використовувати будемо рідкий дим, пакет для запікання і духовку. Головна перевага рукава - відсутність задимленості квартири. При цьому ви отримуєте ароматний і соковитий продукт. Риба просочиться димом дуже добре завдяки замкнутого простору.

Рибу, що пройшла всі стадії підготовки, треба проколоти через животики шпажками, щоб вийшла подобу ніжок (дві-три на одну заготовку). Рідкий дим наноситься силіконовим пензлем. Тушка поміщається в рукав - переконайтеся, що її спина повернута догори. Якщо є бажання, в пакет можна додати трохи альпійських трав або розмаринових гілочок. Щільно запечатавши пакет, розмістіть його на решітці.

Відзначимо, що духовка повинна бути розігріта приблизно до двохсот градусів. Домігшись цього, встановлюйте решітку. Слідкуйте за пакетом: коли він надуется, слід зробити кілька проколів. Ще трохи - і страва приготується.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City