+38 (097) 676-42-47

Продавати їжу - це бізнес на всі часи. Криза торгівлю не зупиняє - магазини продовжують мати стабільний прибуток. Доходи населення знижуються, але представники малого бізнесу продовжують випускати копчену рибу, сало і м'ясо. Вироби реалізуються на продуктових ринках, в супермаркетах і фірмових м'ясних крамницях. Ніхто не закривається, торгівля процвітає. Виробництво і продаж копченої смакоти завжди буде вигідною справою, для якої знадобитися коптильна камера купити таке обладнання можна в спеціалізованій компанії Магістраль Плюс.

коптильна камера купити

Конкуренція

Перед початком діяльності займіться вивченням конкурентів. Чи є у вашому регіоні виробники, що спеціалізуються на копченні? Вільна ніша - вірна ознака того, що треба починати прямо зараз. Домашні копченості - це якісна продукція, вона десятиліттями користується попитом.

Виявили конкурентів? Придивіться до асортименту, спробуйте "ворожу" продукцію на смак, дізнайтеся думку друзів і знайомих з приводу якості їжі. Ваше завдання - знайти у супротивника "слабкі місця". Відкривши власне виробництво, бийте в ці точки, показуйте споживачеві конкурентні переваги свого товару. І поступово завойовує ринок.

Гаряче або холодне?

Технологія копчення - це наступний пункт, з яким потрібно визначитися. Виділяють гаряче і холодне копчення - вони розрізняються як за смаковими характеристиками кінцевого продукту, так і за методикою виробництва. Гарячий спосіб копчення найбільш популярний - він застосовується багатьма початківцями бізнесменами і власниками міні-цехів. М'ясо в каганці виходить соковитим і смачним, а температура всередині коливається в межах 45-125 градусів. Готується блюдо 40-120 хвилин.

Холодний метод копчення більш складний - сировину необхідно підготувати належним чином. М'ясо і риба засолюються, що забирає у виробника до п'яти днів. Процес відбувається при 30-градусній температурі, а приготування розтягується на кілька діб. Технологія застосовується до жирних різновидів риби та м'яса.

До переваг гарячого копчення варто віднести високу швидкість виробництва, широкий вибір обладнання та відмінні смакові якості виробів. Головний недолік - терміни зберігання (3-7 днів). В холодильниках підтримується температура, близька до нуля.

При холодному копченні терміни зберігання продукції збільшуються до кількох тижнів, але сам виробничий процес сповільнюється. Ще одна важлива перевага - збереження корисних властивостей м'яса. Хочете серйозно займатися коптильним бізнесом? Тоді комбінуйте обидві технології і розширюйте асортимент: купуйте коптильну камеру, підберіть відповідне обладнання, приміщення тощо.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City