+38 (097) 676-42-47

На відміну від домашнього копчення промислові агрегати дозволяють виробляти великі партії продуктів. Компанії купують їх для отримання доходу від продажу м'ясних і рибних делікатесів. Завдяки великому набору функцій в промислових коптильнях можна виготовити безліч продуктів на будь-який смак. Коптильна камера високої якості здатна впоратися з будь-якими масштабними гастрономічними завданнями.

Коптильна камера промислова: Функції та використання

Промислові коптильні призначені для універсального виробництва продуктів з димовою обробкою (рідиною або отриманим за допомогою генератора димом).

Великі фірми використовують агрегати закордонного виробництва. Комплекси обробки сировини в них повністю автоматизовані і дозволяють випускати до 20 тонн продукції у зміну. На лінії передбачена механічна упаковка готового продукту в картонну або поліетиленову тару. У невеликих харчових цехах застосовуються пристрої з максимальним завантаженням до 300 кг. Упаковують делікатеси вручну. Вартість готової продукції залежить від системи температурного контролю і періоду копчення в певній моделі промислової коптильні.

Коптильна камера

Відмінності і алгоритм роботи агрегатів

Основою пристрою служить коптильна камера. Вони бувають різного виду:

  • баштові
  • тунельні.

Коптильні з камерами у вигляді тунелю ділять виробництво на окремі технологічні процеси. У них виходять великі обсяги продукції. До недоліків цього виду камер відноситься нерівномірність приготування.

У пристроях баштового типу коптильна камера розташована вертикально. Висота її варіюється в залежності від моделі. У великих агрегатах для завантаження сировини і вивантаження готової продукції використовується конвеєр. До недоліків таких моделей відноситься висота і складність технічної регулювання.

У коптильнях холодного і гарячого типу встановлена ​​камера, що дозволяє застосовувати будь-які способи копчення. Нові моделі гарячого типу оснащені екологічними системами очищення диму. Генератор і охолоджувач диму суміщені в одному блоці, з'єднаному з камерою і забезпечені напівавтоматичного мийкою.

За джерела живлення виділяють газові та електричні промислові коптильні. У пристрої з газовими пальниками доступні будь-які види копчення. Зазвичай їх купують великі компанії. Невеликі установи частіше користуються електричними коптильні. Такі моделі найкраще підходять для виробництва консервів з дрібної копченою рибою.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City