+38 (097) 676-42-47

Промислові коптильні купують не тільки великі підприємства. Люди купують їх для особистого використання. У таких пристроях коптять м'ясо, рибу і сири. Придбання коптильні дає старт для успішного бізнесу, а також дозволяє забезпечити делікатесами сім'ю, друзів, знайомих. Промислова коптильня дозволяє налагодити виробництво копченостей у великих обсягах. Пристрій обладнаний таймером і має декілька режимів копчення. Рівень вологості і температура регулюється в автоматичному режимі.

Коптильні виробляються в різних видах. За типом конструкції виділяють:

  • баштові;
  • камерні;
  • тунельні.

Коптильня може бути призначена для холодної, напівгарячої і гарячої технології копчення.

коптильня

Холодне копчення

У таких конструкціях застосовується температура до +40 градусів. Технологія дозволяє зберегти всі поживні і корисні властивості продукту. Сушка сировини відбувається під впливом солі, диму і гарячого повітря. Копчення триває близько години. За цей період первісна вага продукту зменшується на 20%.

На думку фахівців найкраще купувати камерні коптильні з автоматичним регулюванням швидкості подачі диму, температурного впливу і вологості.

Гаряче копчення

При такому способі продукти проходять 3 стадії:

  • підсушування;
  • пропікання;
  • безпосередньо копчення.

При цьому м'ясо і риба зберігають свою соковитість і м'якість за рахунок меншої втрати вологи. Термін зберігання таких продуктів складає від 3 до 5 діб.

Відмінності коптильних конструкцій

У пристроях, призначених для риби, є коптильна камера. У ній сировина підсушується, проваривается і коптиться. Джерело диму розташовується знизу. Це дозволяє проводити обробку природним димовим потоком. Дорогі моделі забезпечені генераторами примусової димної тяги.

Тунельні коптильні відрізняються можливістю поділу процесів обробки, що підвищує продуктивність конструкції. До мінусів відноситься нерівномірне пропікання.

У баштових коптильнях робоча частина розміщена високо і вертикально. Такі пристрої застосовують в промисловому виробництві з вивантаженням готового продукту на конвеєр.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City