+38 (097) 676-42-47

Безумовно, копчена риба володіє дивовижним смаком і ароматом, а також корисними властивостями. На сьогоднішній день існує сучасне обладнання для копчення риби. Це і коптильні камери, коптильні ящики та ін. Копчення риби можна здійснювати у себе вдома або в поході. Копчена риба завжди була в пошані. Раніше використовували дещо інші методи копчення риби.

копчення риби

Наприклад, одним із старовинних способів копчення риби було копчення в російській печі. Спочатку, свіжу рибу чистили, мили, солили і залишали на 24 години. Після цього рибу витирали і укладали на рашпор. Потім, топили російську піч смолистими дровами, біля яких ставили рашпор з рибою, закривали піч заслінкою. Внизу обов'язково розташовувався отвір, через який проходив дим з печі в трубу, щоб коптити рибу. Рибу перевертали для рівномірного копчення.

Ще одним цікавим способом було копчення риби на дні казана. Таким способом коптили трохи підсолену і прісну рибу. Рибу очищали, солили, протирали насухо і клали на дно котла на гілки ялівцю, соломи або вільхи. Потім котел закривався і ставився на вогонь хвилин на 30. Коли котел повністю остигав, кришку котла відкривали.

Щоб копчений продукт зберігався довше, кладуть маленькі гілки ялівцю. Зберігати рибу слід в холодному місці. Таким чином, риба збережеться днів на 5-7.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City