+38 (097) 676-42-47

Всім відомо, що копчена риба володіє дивовижним ароматом і смаком. Цікаво, що спочатку основною метою копчення було продовження терміну зберігання м'яса або риби. Однак, не оцінити незвичайний смак і аромат, одержуваного продукту було неможливо. В наш час використовується коптильня риба в якій проходить процес копчення. Існує безліч різних способів копчення, від промислового копчення в коптильних камерах до вогнищевого способу або домашнього.

Безумовно, будь-які чоловічі посиденьки і застілля не можуть обійтися без різних копченостей. Крім того, справжні любителі риболовлі можуть не тільки зловити рибу за будь-яких погодних умовах, а й смачно її приготувати. А що може бути смачніше копченої риби? При наявності коптильні для риби улов завжди буде смачним.

Якщо копчення риби виробляють в промислових масштабах, то необхідні спеціальні коптильні камери. Зазвичай коптильні камери використовують на харчових виробництвах, різних кухнях, в закладах загального харчування для приготування птиці, риби, м'яса, сирів, морепродуктів і овочів на грилі. Перед копченням будь-якого типу, перш за все очищають рибу, засолюють і просушують. Продукт, що пройшов процес копчення, набуває дивовижний смак і аромат. Крім того, копчений продукт має корисні властивості.

Цікаво, що крім риби, м'яса або птиці, можна коптити овочі і навіть сир. Наприклад, в Мексиці, коптять перці чилі. Копчення сиру дуже популярно в Швейцарії і Франції. Для цього використовують тверді сорти сирів, застосовуючи гарячий спосіб копчення близько 30 хвилин. При обробці сир темніє і набуває специфічного аромату. Сири можуть посипати спеціями. До того ж, можна коптити ячмінний солод для пива і віскі, яйця.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City