+38 (097) 676-42-47

Сучасний споживач має прекрасну можливість вибрати будь-який продукт з широкого асортименту, пропонованого сучасними магазинами і місцями громадського харчування. Великою популярністю користуються оригінальні і неповторні продукти, до яких сміливо можна віднести копченості: рибу, птицю, свинину, сири, ковбаси та ін. Спеціальна коптильна перетворює ці звичні продукти, додаючи їм своєрідний аромат і особливий смак. Копченості надзвичайно популярні в наш час, тому більшість перспективних магазинів і ресторанів набувають спеціальні професійні коптильні, які спрощують і прискорюють процес приготування цих дивовижних продуктів. Безумовно, магазин або ресторан, який має коптильню і виробляє копчені продукти, буде користуватися більшою популярністю серед конкурентів.

коптильная

Які способи приготування може запропонувати коптильна?

І так, коптильна камера потрібного обсягу і розміру обрана. Тепер потрібно визначити, які копчені страви можна включити в меню, і якими способами вони можуть готуватися.

Гаряче копчення

Цей спосіб приготування полягає в якісній обробці продукту димом і парою. При цьому може досягатися висока температура: від 48 до 104 градусів за Цельсієм. Найоптимальнішою температурою вважається 82 градуси за Цельсієм. Така температура робить процес копчення безпечним, а продукти особливо смачними і соковитими. При цьому важливо рівномірно розподіляти дим по всій камері.

Барбекю

Даний спосіб приготування відноситься і до копчення, і до смаження. Продукт проходить процес запікання і смаження. При цьому дотримуються високі температури - не менше ніж 121 градус за Цельсієм.

Холодне копчення

Даний процес приготування призначений для обробки готових продуктів (риби, птиці), які вже посолені і витримані в розсолі. Копчення дозволяє значно посилити смакові якості готових продуктів. Варто зазначити, що холодне копчення ні в якому разі не призначене для тривалого зберігання продуктів, їх консервування. При холодному копченні витримується досить низька температура - від 20 до 37 градусів за Цельсієм. Холодне копчення знищує всі бактерії на готових продуктах.

Всі права на сайт належать ПП "Магістраль Черкаси" Розрабка - Центр інтернет-маркетингу "SEO-City